Szoftverfrissítés NOKIA SOFTWARE UPDATER (NSU) használatával

A következő részletes leírást a szoftverfrissítésről reddoors készítette! Ezúttal is köszönet Neki a hasznos, értékes munkáért!

Hivatalos leírást a http://www.nokia.hu/A4405001 oldalon találsz a lentiekben leírt csak saját tapasztalatomon alapuló leírás. A leírást és a tudnivalókat mindenki a saját felelősségére használja.

2007. februártól felkerült a magyar oldalra is a NOKIA szoftverfrissítési lehetősége, amit a gyártó által kiadott program segítségével tudunk elvégezni. A program, NOKIA SOFTWARE UPDATER (NSU) magyar nyelven is elérhető. Az új verzió már tartalmazza a telefonunk illesztő programjait, ezeket már nem kell külön telepíteni, tehát már semmilyen kiegészítő programra, alkalmazásra nincs szükség (PC SUITE, USB illesztők ami a 2007 február előtti állapotra volt igaz) csak a NSU programot kell letöltenünk majd telepíteni. Ha WINDOWS VISTA operációs rendszer van a számítógépünkön a programot (NSU) rendszergazda módban telepítsük és futassuk.

A fentiekben említett programot a http://www.nokia.hu/A4382556 oldalról tölthetjük le. Itt a készüléklistából már megtudhatod, hogy a program támogatja-e a készülékedet, ha nincs a telefonod típusa a választható készülékek között ami folyamatosan bővül akkor nem lehet frissíteni ez említett módszerrel. Sajnos a gyakorlat utólag bebizonyította, hogy a magyar oldal nem naprakész frissítések terén, érdemes azért az európai oldalon is megnézni a készüléklistát. Ott esetleg hamarabb felkerülhetnek az új készülékek: http://europe.nokia.com/A4579163.

Megjegyzés: Frissítés előtt érdemes mindig a legújabb NSU verziót letölteni, mivel csak a legújabb verzióval kezdhetjük el a frissítést. Ha neked régebbi van felrakva pl. ver1.2.0 akkor addig nem kezdődik a művelet, ameddig saját magát nem frissítette legújabb verzióra a NSU program. Gyorsabb ha mi előzőleg letöltjük és telepítjük.

Pár mondatban egy-két gyakorlati tudnivaló a frissítés elkezdése előtt a lehetséges problémák elkerülése miatt.

Számítógépünkre vonatkozó dolgok:

Szoftverfrissítés - NSU

Telefonra vonatkozó dolgok:

A program azonosítja a telefonodat, (NSU) kiírja az aktuális szoftververziódat és letölti a megfelelő új szoftvert, aminek a verziószáma ismét láthatóvá válik a jelenlegi alatt feltüntetve (az IMEI szám és a PRODUCT CODE alapján) majd lekapcsolja a telefont és telepíti azt. A frissítés végezetével újraindul a készüléket, majd lecsatlakozatható az USB kábelről. Röviden ennyi a frissítés.

Ha nem magyar piacra szánt a készüléked akkor a régiónak megfelelő nyelvet fogja belerakni. (PRODUCT CODE tartalmazza ezt az adatot.) Ha szolgáltatós akkor ez még szolgáltatós szoftverrel is párosulhat.

Nincs vége!

2. oldal: Product code átírása, hibaelhárítás...>>>

<<<Vissza az olvasnivalókhoz.