Product code átírása (Szoftverfrissítés 2. oldal)

Frissítés NSU használatával, ha nem magyar piacra készült, vagy szolgáltatós a telefon, esetleg utólagosan magyar nyelv belerakása a készülékbe.

FIGYELEM: A PRODUCT CODE ÁTÍRÁSA, SZOLGÁLTATÓS ÉS HIVATALOS 2ÉV NOKIA GARANCIÁVAL RENDELKEZŐ TELEFONOK ESETÉBEN AZONNALI GARANCIAVESZTÉSSEL JÁR. ENNEK TUDATÁBAN MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE ALKALMAZZA AZ ADOTT MŰVELETET!!!

Ebben az esetben egy külső programra van szükségünk (NSS - Nemesis Service SUITE) amivel a PRODUCT CODE - OT meg tudjuk változtatni, átírni a magyar megfelelőjére. A NOKIA SOFTWARE UPDATER (NSU) az IMEI szám szerint azonosítja a telefon típusát és a hozzá tartozó szoftvert ami történetesen adott (N70, N73 stb) és a fentiekben említett PRODUCT CODE szerint pedig a nyelvet, szoftververziót rakja bele. Ez a kód országokra vagy régiókra van osztva. Ennek a megváltoztatásával bármilyen régió nyelvét bele lehet rakni az adott készülékbe.

Ha történetesen németországi a telefonod (N73) ennek alapesetben 0529602 a kódja, (ezt a kódot az akkumulátor alatt lévő matricán találhatod) frissítéskor a német nyelv kerül bele ha előtte nem változtatod meg magyar kódra.

Megjegyzés: ha elfelejted a kódot megváltoztatni frissítés előtt vagy rosszat írtál és belerakta a külföldi nyelvet van lehetőség a javításra. A helyes PRODUCT CODE beírásával újból felrakod az NSU-RA és az ÚJRATELEPÍT opciót kiválasztva feltölti ugyanazt a szoftvert, a kiválasztott új nyelvvel amit az új általad beírt PRODUCT CODE tartalmaz.

Szoftverfrissítés - újratelepítés (NSU)

A program innen tölthető le: http://www.b-phreaks.co.uk/software.htm

NSS használata (PRODUCT CODE átírása):

Szoftverfrissítés - Nemesis Service Suit Szoftverfrissítés - Nemesis Service Suit Szoftverfrissítés - Nemesis Service Suit

A PRODUCT CODE-OT nem szükséges visszaírni az eredeti megfelelőjére a frissítés végezetével. Nem okoz semmilyen problémát a telefon biztonságos működésében.

FONTOS HIBAELHÁRÍTÁS:

Ha bármilyen külső ok folytán sikertelen lesz a frissítés (áramszünet, a számítógép váratlan újraindulása, fagyása stb.) kevés az esély, hogy otthoni körülmények között újból működésre bírjuk a készülékünket. Egy lehetőséget viszont megpróbálhatunk, nekem már sikerült visszahozni így készüléket.

Teendők:

A telefonokhoz tartozó PRODUCT CODE-ok>>>

<<<Vissza az első oldalra.

<<<Vissza az olvasnivalókhoz.